En italiensk touch

Pannacotta med vit choklad och marinerade björnbär:

5 portioner pannacotta med vit choklad

  • 5 dl grädde Arlas ekologiska (du kan ta hälften matlagningsgrädde Arlas ekologiska matlagnings grädde 15 %)

  • 1 ekologisk vaniljstång (hittar du på Konsum)

  • 0,5 dl socker

Strösocker Ekologiskt, 1 kg

Det ekologiska sockret är odlat helt utan kemiska bekämpningsmedel och handelsgödsel. Växtnäringen kommer från stallgödsel och andra gödselmedel som är tillåtna i ekologisk odling. (Lätt att hitta i dom flesta mataffärerna)

  • 100 gram vit choklad- ( Fazer har en god vit blockchoklad på 100 g)

  • 3 gelatinblad

  • MARINERADE BÄR TILL PANNACOTTA:

  • 4 dl björnbär ( ekologiska björnbär med bra kvalite, kan du hitta på många ställen som har stort utbud av frukt och bär).

  • 3 msk socker ( dom flesta mataffärerna)

  • 1 dl vin santo

Så här lagar du Pannacotta med vit choklad och marinerade björnbär:

  1. Lägg ett björnbär i en skål, blanda med socker och vin santo. Gärna dagen innan och låt stå i kylen över natten. Annars räcker det med några timmar.

 

  1. Förbered ca 5 små formar eller glas som du ska servera pannacottan i (ca 1 dl var). Ställ upp på en bricka som går in i kylen.

     

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

 

  1. Hacka chokladen grovt med en kniv.

 

  1. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt både frön och stång till grädden.

 

  1. Värm grädden. Tillsätt socker och choklad. Rör tills choklad och socker smält. Grädden ska ej koka upp endast sjuda på låg värme.

 

  1. Ta av grädden från värmen, ta upp vaniljstången, krama ur gelatinbladen och tillsätt dem. Rör tills de löst sig.

 

  1. Häll upp pannacottan i formarna eller glasen. Låt pannacottan stelna i kylen i 3-5 timmar.

 

  1. Innan servering så kokar du upp bären. Låt svalna något och servera pannacottan i formen på djup eller stor desserttallrik. Eller om du skär ur dem och stjälper upp dem i en djup eller stor desserttallrik. Skeda sedan över över några skedar marinerade bär och sås runt pannacottan.






Här ser ni en pannacotta med andra marinerade bär. Pannacotta är italiensk efterrätt som finns i massor av olika varianter.
Här ser vi en Pannacotta med annan marinerad frukt. Den
italienska efterrätten finns i fler tal olika varianter.


// Korpe, Josse, Anna och Jennie

Kommentarer
Postat av: Amanda

Gott! :D

2010-10-18 @ 21:52:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0