En italiensk touch
Pannacotta med vit choklad och marinerade björnbär:
5 portioner pannacotta med vit choklad
-
5 dl grädde Arlas ekologiska (du kan ta hälften matlagningsgrädde Arlas ekologiska matlagnings grädde 15 %)
-
1 ekologisk vaniljstång (hittar du på Konsum)
-
0,5 dl socker
Strösocker Ekologiskt, 1 kg
Det ekologiska sockret är odlat helt utan kemiska bekämpningsmedel och handelsgödsel. Växtnäringen kommer från stallgödsel och andra gödselmedel som är tillåtna i ekologisk odling. (Lätt att hitta i dom flesta mataffärerna)
-
100 gram vit choklad- ( Fazer har en god vit blockchoklad på 100 g)
-
3 gelatinblad
-
MARINERADE BÄR TILL PANNACOTTA:
-
4 dl björnbär ( ekologiska björnbär med bra kvalite, kan du hitta på många ställen som har stort utbud av frukt och bär).
-
3 msk socker ( dom flesta mataffärerna)
-
1 dl vin santo
Så här lagar du Pannacotta med vit choklad och marinerade björnbär:
-
Lägg ett björnbär i en skål, blanda med socker och vin santo. Gärna dagen innan och låt stå i kylen över natten. Annars räcker det med några timmar.
-
Förbered ca 5 små formar eller glas som du ska servera pannacottan i (ca 1 dl var). Ställ upp på en bricka som går in i kylen.
-
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
-
Hacka chokladen grovt med en kniv.
-
Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt både frön och stång till grädden.
-
Värm grädden. Tillsätt socker och choklad. Rör tills choklad och socker smält. Grädden ska ej koka upp endast sjuda på låg värme.
-
Ta av grädden från värmen, ta upp vaniljstången, krama ur gelatinbladen och tillsätt dem. Rör tills de löst sig.
-
Häll upp pannacottan i formarna eller glasen. Låt pannacottan stelna i kylen i 3-5 timmar.
-
Innan servering så kokar du upp bären. Låt svalna något och servera pannacottan i formen på djup eller stor desserttallrik. Eller om du skär ur dem och stjälper upp dem i en djup eller stor desserttallrik. Skeda sedan över över några skedar marinerade bär och sås runt pannacottan.
Här ser vi en Pannacotta med annan marinerad frukt. Den
italienska efterrätten finns i fler tal olika varianter.
// Korpe, Josse, Anna och Jennie
Gott! :D