Hjälp miljön, handla secondhand!

Det finns grymt mycket snygga plagg på secondhand och ofta är det dessutom mycket billiga priser. Det är också kul att hitta fynd som ingen annan har eller hur!! Handlar du på secondhand så hjälper du även till att förbättra vår miljön.

Ju mer vi återanvänder desto klokare tar vi hand om jordens resurser. Genom att köpa återanvänt istället för nytt sparas stora mängder resurser exempel vatten, kemikalier och energi

Att tillverka tex. ett par jeans så krävs det ett halvt kilo kemikalier. För att odla bomullen samma jeans är gjorda av går det åt drygt 8000 liter vatten. Man sparar 97 procent energi när man återanvänder istället för att tillverka nytt.

Om du har en massa kläder, skor mm. som du inte använder så skänk bort det istället, det är också en god insats till att förbättra vår miljö.

En känd secondhand butikskedja i Sverige är myrorna, den drivs av frälsningsarmén på många platser.

En annan känd secondhand butikskedja är Judits Secondhand, har du inte varit inne där är det ett måste!! besök gärna deras hemsida: www.judits.se finns även Herr Judits, deras hemsida är: www.herrjudit.se

 

Så nästa gång du är ute och shoppar tveka inte att besöka en secondhand butik, vi lovar det är där du fyndar!!

 

// Josefin, Anna, Jennie och Josefine



 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0