Trend = ekologisk bomull

Hejsansvejsan igen! tänkte gå in lite mer på bomullen...vet vi verkligen vad det är som vi köper idag? nja läs och se..:)

Att man arbetar ekologiskt menas med att bomullen odlas utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

Jag tycker det är grymt bra att även modeskapare har börjat inse att miljön och människors liv står på spel..

För om man kollar på de icke-ekologiska odlade bomullsfälten så dör enligt WHO ca 40 000 människor varje år tack vare det kemiska bekämpningsmedlet som sprutas ut varje dag över fälten.

Inte nog med det så behöver bomullsodlingarna galet mycket vatten! Till ett kilo behövs 10 000-17 000 liter vatten!!! tänk hur mycket vatten det är när människorna som bor där inte ens har vatten att dricka till dem själva!

På platser som tex Afrika där bomullen inte får tillräckligt med regn måste man konstbevattna. Detta kan leda till försaltning eller försumpning av jorden och tillslut vattenbrist.

Men du som tänker, äsch detta drabbar ju inte mig, har helt fel! I dina kläder sitter det självklart kvar kemiska ämnen från dem bekämpningsmedel som använts. Dessa kemikalier från kläderna vi har på oss är en orsak till att hudbesvär och allergier ökar. Men sen bor vi alla faktiskt på samma jord! och då får man som människa ta sitt ansvar och förbättra det som går. Det är bara vi som är orsaken till hur jorden ser ut och kommer se ut i framtiden, och hur länge den ska finnas kvar.


Som tur är har efterfrågan på ekologiskt blivit mycket större på den senaste tiden. Men trots det är bara 1% av världens all bomull ekologiskt odlad.

Jag tror att fler människor kan påverkas av att köpa ekologiskt om fler modeskapare började tillverka ekologiskt.

Men fram till dess är det bara ut och leta i butikerna efter ekologiskt.

Och det trendigaste just nu är att gå in på Asos eller Åhléns och spana in Peter Ingwersens kollektion av Bllack Noir! Klart värt!

xoxo Anna ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0