What about the bleeding Earth?

Hej och välkomna till våran klimatsmarta blogg!

Vi är fyra tjejer som går på gymnasiet i år 2, och vi har fått i uppgift att göra en miljö blogg och vi antog oss denna uppgift med stor ambition. Just för att i dagens läge är det ett så bra sätt att nå ut till människor.

Vi vill använda våran kreativitet för att på ett så roligt sätt så möjligt få er läsare att vilja göra det där lilla extra varje dag för att få en bättre värld att leva i. Varje dag kommer vi med dagens tips som vi hoppas kommer göra små förändringar i er läsares vardag. Dessa små tips kan göra underverk för världen och vårat gemensamma problem med växthuseffekten.

Hoppas ni känner er intresserade och vill följa våran blogg! Vi är öppna för alla kommentarer och all kritik som ni vill rikta till oss, bara skriv! Let it flow!


Från vänster: Anna, Josefin(över), Josefine(under), Jennie.


För en mjukstart tänkte vi börja med 10 enkla klimatsmarta tips som vi vet att ni alla kan anstränga er för att uppnå!

Med dessa klimat-
smarta tips minskar du dina koldioxidutsläpp och hjälper till att hejda klimat-förändringarna.

1. Minska temperaturen hemma med en grad. Du kan spara cirka 150 kg koldioxid per år.

2. Installera snålspolande duschmunstycke.
Du kan spara 90 kg koldioxid per år.

3. Släck lampor och undvik stand-by-läge på din TV, video eller DVD så kan du minska dina koldioxidutsläpp med cirka 80 kg per år.

4. Isolera dina ytterväggar. Ett väl isolerat hus håller jämnare och skönare värme när det är kallt. Du kan spara cirka 740 kg koldioxid per år.

5. Ersätt dina vanliga glödlampor med lågenergilampor. Du kan spara 40 kg koldioxid per år.

6. Åk mer kollektivt. Byter du bilen mot tunnelbana eller spårvagn kan du spara nästan 1000 kg koldioxid per år. Åk med andra eller gå med i en bilpool och spara runt 500 kg koldioxid per år.

7. Cykla till jobbet istället för att köra bil (om du har möjlighet). Om du cyklar 12 kilometer 5 dagar i veckan så sparar du 800 kilo koldioxid per år jämfört med bil.

8. Köp ekologisk och rättvisemärkt mat och välj naturbeteskött. Då minskar du både utsläppen av koldioxid och spridningen av farliga ämnen i naturen. Det kan minska dina årliga koldioxidutsläpp med upp till 70 kg.

9. Köp lokalproducerad mat.

10. Ät upp maten. Vi slänger i genomsnitt en femtedel av all mat vi köper. Bättre planering av inköp och matlagning gör att du kan spara pengar och minska koldioxidutsläppen med cirka 140 kg koldioxid per år. Vi vet att alla säger ; Släng inte maten utan tänk på barnen i Afrika. Då tänker man; Vadå, hur kan barnen i Afrika få det bättre för att jag inte äter upp min mat? Också slänger man lika mycket ändå. Barnen i Afrika kanske inte får det bättre för att du inte slänger mat. Men miljön får det definitivt!

Tänk efter riktigt noga nu! Dessa små skillnader kan göra så mycket gott!!!
Är det inte värt det? Det tycker iaf vi att det är!!


Be good and play fair!

/ Anna,Josefin,Josefine och Jennie ;)


Kommentarer
Postat av: Svante

Vilken fin sida !!! Det var roligt att läsa. Jag gillar också miljö/miljöfrågor. En viktigt område för vår överlevnad. Bomull/gifter/vatten/tredje världen......alla dessa kläder som inte slits ut, utan kastas/ges till insamlingar för att de är omodärna.!! Vad göra för att minska på all mat som slängs i bamba??



Men glöm inte matten, för allt går att räkna ut!!

hälsar Svante



2010-09-23 @ 09:52:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0